Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Δείτε πώς ο χωρισμός κάνει καλό στην υγεία!

Δείτε πώς ο χωρισμός κάνει καλό στην υγεία!Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα δείχνει ότι πολλά άτομα καταφέρνουν να εξελιχθούν και να προοδεύσουν μετά το χωρισμό, καθώς απολαμβάνουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και μαθαίνουν καλύτερα τον εαυτό τους.


Ένας χωρισμός μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για μια καινούρια ζωή και για νέες προοπτικές. Ο ελεύθερος χρόνος είναι μια καλή ευκαιρία να εξερευνήσουμε νέα ενδιαφέροντα και να δώσουμε περισσότερη προσοχή στις ανάγκες μας.
Δείτε πώς ένας χωρισμός μπορεί να κάνει καλό τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική μας υγεία.

1. Περισσότερη ηρεμία
Οι αναπόφευκτες διαφωνίες και οι καυγάδες που υπάρχουν σε μια σχέση μπορεί να πυροδοτήσουν το στρες και τις ανησυχίες. Μετά το χωρισμό, υπάρχει αρκετός χρόνος διαθέσιμος ώστε να εξερευνήσουμε τα συναισθήματά μας και τους στόχους μας.

2. Καλύτερες διατροφικές συνήθειες
Σε ένα ζευγάρι, ο ένας σύντροφος μπορεί να «παρασύρει» τον άλλο σε διατροφικές ατασθαλίες. Είναι άλλωστε πολύ δύσκολο να παραμείνουμε σε φόρμα όταν το έτερον ήμισυ θέλει οπωσδήποτε να παραγγείλει πίτσα!

3. Περισσότερο νόημα στη ζωή
Ο χωρισμός είναι μια καλή ευκαιρία για επανεκτίμηση των αναγκών και των προτεραιοτήτων. Ιδιαίτερα οι γυναίκες, έχουν την τάση να αφιερώνουν πολλή ενέργεια στο σύντροφό τους και να ακολουθούν τις δικές του προτιμήσεις. Μετά το χωρισμό όμως μπορούν και πάλι να αφοσιωθούν στις δικές τους ανάγκες.

4. Καλύτερη φυσική κατάσταση
Η γυμναστική είναι μια καλή τακτική αντιμετώπισης για τη θλίψη του χωρισμού. Πέρα από την ένταση που απελευθερώνουμε, είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε καινούριους ανθρώπους και να κρατηθούμε σε φόρμα.

5. Καλύτερες διαπροσωπικές σχέσεις
Πολλές φορές τα ζευγάρια κάνουν το λάθος να απομακρύνονται από τους φίλους. Έτσι, ο χωρισμός μπορεί να αναθερμάνει τις σχέσεις με τα αγαπημένα πρόσωπα και να χαρίσει ευχάριστες στιγμές με την παρέα.
 

onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου