Tips Διατροφής

                                                  

  



1.Προσθέτοντας ξηρούς καρπούς στην σαλάτα αυξάνουμε την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών, διότι οι ξηροί καρποί έχουν λίπος.

2.Προσθέτοντας λεμόνι ντομάτα και ξύδι στην κοτόσουπα μεταφέρεται το ασβέστιο από τα κόκαλα στην σούπα.

3.Μαρινάροντας το κρέας πριν το γκρίλ το προστατεύουμε και έτσι μειώνουμε την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του εντέρου.

4.Συνδυάζοντας λαχανικά με όσπρια ( π.χ. ρεβίθια με σπανάκι) αυξάνεται το ασβέστιο. Η βιταμίνη Β βοηθάει την απορρόφηση του.

5.Προσθέτοντας μουστάρδα στην μπριζόλα διευκολύνουμε την πέψη.

6.Τα μπαχαρικά αυξάνουν την όρεξη.

7.Τα παρακάτω ψάρια είναι στην σειρά ανάλογα με την περιεκτικότητα τους σε Ω3 λιπαρά οξέα
σολομός
τσιπούρα
σαρδέλα
τόνος
μπαρμπούνι
μύδια
γαρίδες ( έχουν επίσης πάρα πολύ χοληστερίνη)

8.Για την καλή υγεία του δέρματος πρέπει να τρώω καρότα, διότι έχουν Β καροτένιο που παράγει μελανίνη που προστατεύει το δέρμα από τον ήλιο.

9.Τροφές που έχουν βιταμίνη C
καλαμπόκι
μπανάνα
αβοκάντο
πατάτες

10.Το σκόρδο συμβάλλει στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, για να πάρουμε πλήρως τα ευεργετήματα του πρέπει να το ψιλοκώψουμε και να το αφήσουμε 10-15 λεπτά πριν το βάλουμε στο φαγητό, διότι σε αυτήν την διάρκεια δημιουργείται ένα προστατευτικό τοίχος για τη ελασύνη που είναι η σημαντική ουσία που παίρνουμε από το σκόρδο.

11.Ένα πακέτο κράκερ την ημέρα αντιστοιχεί σε 5 λίτρα μαγειρικού λαδιού το χρόνο. 

12. Τα αμύγδαλα είναι οι ξηροί καρποί με τις λιγότερες θερμίδες Τα αμύγδαλα περιέχουν μόλις 160 θερμίδες ανά 30 γραμμάρια. Επίσης, μας παρέχουν περισσότερο ασβέστιο από κάθε άλλο ξηρό καρπό, ενώ περιέχουν υγιεινά λιπαρά, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

13.Τα αμύγδαλα είναι πιο υγιεινά όταν είναι ωμά